Home > Watersporten                                                                                                       

Scharendijke aan Zee, de naam zegt het eigenlijk al, heeft alles te bieden voor de echte watersportliefhebber: de Noordzee, de Brouwersdam en het Grevelingenmeer. Idealeplekjes om te duiken, surfen, vissen, zwemmen of om gewoon te luieren aan het strand.

Scharendijke
Scharendijke is de Toeristische watersport plaats van Schouwen-Duiveland gelegen aan het Grevelingenmeer. Scharendijke ligt aan de voet van de brouwersdam aan de westzijde van de dam ligt de Noordzee en aan de oostzijde ligt het grevelingen meer.

Grevelingenmeer en watersport
Het Grevelingenmeer is een van de fraaiste wateren van Zeeland voor watersporters in de meest brede zin van het woord. Het meer is nog steeds zout water waardoor de mosselgroei en oesterkwekerijen kunnen blijven bestaan. Het water is uitermate helder waardoor u vaak tot op de bodem kunt kijken ondanks een diepte van enkele meters. Maar verkijk u niet op het Grevelingenmeer: er kan een aardige golfslag staan bij stevige wind. Maar door de vele eilandjes is er beschutting voldoende te vinden zoals bij de Veermansplaat, Hompelvoet en de Stampersplaat.

 Noordzee en watersport
De Noordzee stranden van Zeeland bieden volop mogelijkheden voor sportievelingen. U kunt denken aan;
 De branding bedwingen met een raft, powerkiten met ruime wind, of vaar met snelle een RIB (Rigid inflatable Boat ) de Noordzee op!. Blokarten of kitebuggyen op het ruime Brouwersdam strand!
                         Lounchen bij de strandpaviljoens beachclubperrys of de Strandtent.

Watersporten in de Grevelingen aan de Noordzee in Scharendijke aan Zee

Duiken Scharendijke
Duiken in Scharendijke in het Grevelingenmeer is een ervaring apart. Jaarlijks nemen duizenden sportduikers een kijkje onder water vanwege het bijzondere planten- en dierenleven.

Sportvissen Scharendijke
Sportvissen is in de omgeving van Scharendijke een niet weg te denken tijdverdrijf. De sportvisser kan zowel in zoet als zout water zijn hengel uitwerpen.

Surfen Scharendijke
Surfen in Scharendijke op het Grevelingenmeer of op de Brouwersdam staat bij vele professionals en recreatieve windsurfers hoog in het vaandel. Hier worden jaarlijks tal van wedstrijden georganiseerd op enkele van de mooiste surfwateren van Nederland.

Zeilen Scharendijke
Zeilen in Scharendijke op het Grevelingenmeer staat bij vele recreatieve zeilers hoog in het vaandel.

Top-Accommodaties in Scharendijke

Camping Scharendijke.
Zeeland : Schouwen-Duiveland

In het zonnige Zeeland op Schouwen-Duiveland vindt u camping 'De Witte Molen', een rustige familiecamping, voorzien van alle gemakken, gelegen aan de rand van het dorp Scharendijke, op heel korte afstand van zee, meer en strand.

Stacaravan & Chalet verhuur in Scharendijke
Zeeland : Schouwen-Duiveland

Verhuur van compleet ingerichte luxe 4 persoons Stacaravans en Chalets, met o.a 2 slaapkamers een compleet ingerichte keuken, kleurentelevisie, douche en toilet.

Watersporten in Zeeland