Is duurzaam toerisme mogelijk?

Omdat ik het pijnlijk vind om te zien hoe wij als mensen met deze wereld omgaan, probeer ik zelf te zorgen dat ik mijn ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houd. Het is namelijk zo dat ik niet wil dat ik deze aarde meer beschadig dan ik reeds heb gedaan en daarom probeer ik zo bewust mogelijk te leven. Ik zorg er graag voor dat ik duurzaam eet en dus ben ik vegan, ik gebruik zo weinig mogelijk verpakkingsmateriaal en zo heb ik onlangs gekeken of er ook zoiets bestaat als duurzaam toerisme. Ik hou namelijk heel erg van reizen, maar ik wil niet dat mijn gedrag zorgt dat de aarde ten onder zal gaan. Ik wilde daarom graag meer weten over de mogelijkheid tot duurzaam toerisme en ik heb toen voornamelijk gekeken of er bedrijven waren die zich bezighielden op het vlak van duurzaam toerisme. Dat bleek zeker het geval te zijn en ik heb gezien dat duurzaam toerisme helemaal niet hoeft te betekenen dat je een saaie vakantie tegemoet gaat. In tegendeel zelfs. Ik ben namelijk op de site Sustainaway.nl terechtgekomen en deze site is alles wat je hoopt te vinden wanneer je op zoek bent naar mogelijkheden voor duurzaam toerisme. Deze mensen hebben er alles aan gedaan om te zorgen dat je een heel mooie vakantie kunt boeken zonder dat je daarmee je ecologische voetafdruk vertienvoudigd. Ik ben daarom gaan kijken wat zij hier allemaal aanboden en ik heb gezien dat je hier echt iets bijzonders kunt boeken. Je kunt hier in eigen land een mooie vakantie boeken en dat in onderkomens die echt fabelachtig zijn. Ik woon zelf in de Randstad en ik ken eigenlijk niet zoveel van de rest van Nederland. Ik zag dat je hier op de site een Tiny house in Dokkum kun boeken. Dat is een stad die helemaal in Friesland ligt. Ik vond dit onderkomen er echt heel mooi uitzien en de locatie, namelijk aan een watertje, vond ik ook fantastisch. Het heeft dan ook niet lang geduurd voordat ik hier een boeking ging maken.

Op deze site ziet u dat duurzaam toerisme niet duur hoeft te zijn

Wanneer u dacht dat duurzaam toerisme enkel en alleen voor de rijkeren der aarde was weggelegd, dan heeft u het mis. Ik heb namelijk zelf ook niet veel geld te besteden, maar ik kon heel goed aan duurzaam toerisme gaan doen omdat je niet een vermogen hoeft uit te geven aan je reiskosten. Je blijft in eigen land en daardoor kun je veel geld besparen. Mocht u dus ook meer over duurzaam toerisme willen weten omdat u niet mee wilt doen aan de gekte van de massa, dan kunt u ook een keer op Sustainaway.nl gaan kijken.

Pak uw koffer maar alvast!

Ik kan mij voorstellen dat het inmiddels bij u is gaan kriebelen en ik kan u daarom aanraden om:

  • Even naar de site Sustainaway.nl te surfen
  • Te bekijken wat u hier aan mooie reisjes kunt boeken
  • Vandaag nog een boeking te maken zodat u echt even lekker tot rust kunt komen

Ik ga mijn volgende vakantie zeker weer via deze site boeken.

Related posts

Leave a Comment