leuke dingen met kinderenVakantie en Recreatie 

5 leuke dingen om te doen met kinderen in en rondom Schoorl

Lekker met het hele gezin een villa huren Nederland? Goed idee! Met z’n allen op vakantie of een weekendje weg naar Schoorl, Noord-Holland? Een nog beter idee! In en rondom Schoorl is genoeg te beleven, ook voor de kids. Wij zetten een aantal tips voor je op een rij voor een gegarandeerd leuke trip.

Klimduin

Niemand huurt een vakantiehuis in Schoorl, zonder een bezoek te brengen aan het Klimduin. Deze 51 meter hoge zandberg is heerlijk om in te ravotten, zandkastelen te bouwen of natuurlijk van naar beneden te rollen. En dat terwijl ouders lekker wat drinken op een van de aangelegen terrassen. Ideaal!

Blotevoetenpad

Heerlijk om te doen voor jong en oud: op blote voeten ervaren hoe de verschillende natuurlijke materialen aanvoelen. Kinderen worden er blij van, maar veel ouders ook. Er vlakbij vind je het Buitencentrum Schoorlse Duinen, waar veel andere activiteiten te vinden zijn. Ook is er een klein strandje waar je na je wandeling over het Blotevoetenpad je handdoek neer kunt leggen om te zonnen of in het zand te spelen.

Speelbos Zandspoor

Speelbos Zandspoor is een gegarandeerd gezellig dagje uit voor de hele familie. De mooie natuurspeeltuin heeft een waterplaats en een treintje om zand mee te vervoeren. Ook kun je hier lekker klimmen en klauteren in de bomen, of meten hoe hoog je springt. En er zijn allerlei leuke plekken om je te verstoppen. Het allerleukste? Hier mag je als kind lekker vies worden!

Leuke dingen om te doen met kinderen

Museum Broekerveiling

Op zoek naar een educatief uitje voor de kinderen? In Broek op Langedijk, vlakbij Schoorl, kun je een bezoek brengen aan Museum Broekerveiling. Het is de oudste (doorvaar)groenteveiling ter wereld, gebouwd op het water. Je kunt er meedoen met een echte veiling, met het hele gezin een rondvaart maken en ronddwalen door de lighallen. Voor de kids is er tevens een speurtocht te doen, er is een speeltuin en je kunt naar de dieren eilandjes waar geiten, schapen, pauwen en konijnen rondlopen.

Zee Aquarium

Ook in de buurt: het Zeeaquarium in Bergen aan Zee. Je kunt hier de meest bijzondere vissen bewonderen, maar ook andere zeedieren, zoals zeehonden Selma en Tjark. Er is genoeg te ontdekken over de wondere wereld van de zee en de kinderen zullen hun ogen uitkijken. Maar het kan ook spannend zijn! Durven jullie de brug over de piranha-vijver over te gaan?

Related posts

Leave a Comment