Home > Watersporten > Stranden                                                                                                       

Welkom op het Schouwse strand

Het 21 kilometer lange strand is goed te bereiken vanaf het Transferium in Renesse. Hier kunt u uw auto gratis parkeren, waarna u gratis de bus kunt nemen naar het strand van uw keuze. U kunt het type strand kiezen dat het beste bij u past. Zo zijn er familiestranden, watersportstranden en natuurstranden. Houdt u van aktie, brengt u dan eens een bezoek aan een van de stranden waar u kunt kitesurfen en buggykiten.

Familiestranden
Op deze stranden vindt u voorzieningen voor gezinnen met kinderen. Zo is er minimaal 1 strandpaviljoen aanwezig, er zijn strandcabines, toiletten, verdwaalpalen en er is toezicht door de reddingsbrigade. Ook is het strand goed toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelen.

Natuurstranden
Als u op zoek bent naar rust, ruimte en natuur is een natuurstrand het juiste strand voor u. Er zijn 2 zones waar naaktrecreatie is toegestaan, namelijk bij de overgang Duinhoevepad en tussen de overgangen 't Oude Vuur en Domeinen 4.

(water)sportstranden
Als u een liefhebber bent van het uitoefenen van watersport- of sportactiviteiten kunt u terecht op een (water)sportstrand. Aan de Brouwersdam bevindt zich het watersportstrand. Hier vinden activiteiten plaats als surfen, banaanvaren, ringvaren en waterskiŽn. Aan de Brouwersdam 2 bevindt zich ook een zone voor extreme sporten. Binnen deze zone mogen activiteiten plaatsvinden als kitesurfen, buggykiten en stuntvliegeren. Ook bij het Watergat is een zone voor extreme sporten. Binnen deze zone mag men buggykiten en stuntvliegeren. In verband met de aanwezigheid van zeehonden is kitesurfen hier niet toegestaan. Ook zijn er een aantal sportstranden. Hier kunnen sporten worden uitgeoefend in de branding of op het strand.

familie/(water)sportstranden
Deze stranden zijn zowel geschikt voor families als voor (water)sportliefhebbers.

Er zijn 22 strandovergangen. Deze zijn aangegeven op de strandfolder. Deze folder kunt u downloaden op de website www.schouwen-duiveland.nl
Als u op de naam van een strandovergang klikt, krijgt u informatie over de aanwezige voorzieningen op en nabij dit strand. Zo kunt u precies vinden wat u zoekt en het strand van uw keuze bezoeken.

Toegankelijke stranden voor mindervaliden
De duinovergangen 'de Punt', 'Wilhelminahoeve', 'Jan van Renesseweg', 'Kijkduin', 'Brouwersdam 1' en 'Brouwersdam 2' zijn voorzien van toegankelijke paden van 4 meter breed. Ook zijn er bij de paviljoens die zich bij deze overgangen bevinden, speciale strandrolstoelen beschikbaar. Bij de paviloens 'Beachclub Perry's' (Brouwersdam 1) en 'C'est la Vie' (de Punt) is ook een mindervalidetoilet.

Mindervalide bezoekers kunnen ook met de strandtaxi naar het strand worden gebracht. De strandtaxi is uitgerust met een rolstoellift en rijdt vanaf het Transferium naar drie overgangen, namelijk: Jan van Renesseweg, Kijkduin en Brouwersdam 1.

Wij wensen u veel strandplezier!

http://www.blauwevlag.nl

Watersporten in de Grevelingen aan de Noordzee in Scharendijke aan Zee

Duiken Scharendijke
Duiken in Scharendijke in het Grevelingenmeer is een ervaring apart. Jaarlijks nemen duizenden sportduikers een kijkje onder water vanwege het bijzondere planten- en dierenleven.

Sportvissen Scharendijke
Sportvissen is in de omgeving van Scharendijke een niet weg te denken tijdverdrijf. De sportvisser kan zowel in zoet als zout water zijn hengel uitwerpen.

Surfen Scharendijke
Surfen in Scharendijke op het Grevelingenmeer of op de Brouwersdam staat bij vele professionals en recreatieve windsurfers hoog in het vaandel. Hier worden jaarlijks tal van wedstrijden georganiseerd op enkele van de mooiste surfwateren van Nederland.

Zeilen Scharendijke
Zeilen in Scharendijke op het Grevelingenmeer staat bij vele recreatieve zeilers hoog in het vaandel.

Top-Accommodaties in Scharendijke

Camping Scharendijke.
Zeeland : Schouwen-Duiveland

In het zonnige Zeeland op Schouwen-Duiveland vindt u camping 'De Witte Molen', een rustige familiecamping, voorzien van alle gemakken, gelegen aan de rand van het dorp Scharendijke, op heel korte afstand van zee, meer en strand.

Stacaravan & Chalet verhuur in Scharendijke
Zeeland : Schouwen-Duiveland

Verhuur van compleet ingerichte luxe 4 persoons Stacaravans en Chalets, met o.a 2 slaapkamers een compleet ingerichte keuken, kleurentelevisie, douche en toilet.

Watersporten in Zeeland